DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Občianské združenie ZDRAVÁ DUŠA

Dotacie 2022

Rekondičko  Zdravej Duše v Terchovej.

O tom že sme dobrý kolektív svedčia aj naše celoročné aktivity. Veľmi obľúbené sú naše rekondičné pobyty v Štúrove . A  teraz už aj v Terchovej, kde sme sa vrátili aj v tomto roku na sklonku leta. Strávili sme štyri krásne dni v Penzione Salamander. V deň príchodu sme si spravili program na ďalšie dni.

Aj keď počasie sa trocha zmenilo, nič nám nebránilo v tom, aby sme sa ponorili do krásnej prírody. Prvý deň sme sa rozhodli pre Jánošíkov chodník až k jeho rodnému domu. Počas cesty sme zistili, že pre niektorých je to náročná trasa a tak sme sa ako skupina rozdelili.

Niektorí išli  lanovkou na Chleb a potom pokračovali až na Kriváň.

Ďalší deň sme si naplánovali Terchovú centrum. Navštívili sme múzeum Juraja  Jánošíka ,národného hrdinu,  kde sme si pozreli životopisný film ako sa stal zbojníkom. Spoznali sme ľudovú architektúru  a rôzne predmety z dreva, ktoré vyrobili ľudoví umelci. Potom sme prešli do kostolíka, kde bol krásny drevený betlehém. Videli sme sochu Jánošíka, ktorá je dominantou obce. A cestou späť sme okrem suvenírov a občerstvenia  ešte stihli vyhliadkovú vežu „ Terchovské srdce.“

Náš pobyt bol  naplno zážitkový. Prežili sme spolčne krásne chvíle naplnené pohodou a relaxom. K tomu určite prispela aj mladá rodina ktorá prevádzkuje penzion. Ich domáca strava nám všetkým lahodila.

Túto krásnu dovolenku sme si mohli dovoliť s podporou  našich rodín, darcov  2 % daní a dotácie Mesta Považská Bystrica. Ďakujeme.